به علت اقامت در آمریکا، مطب دکتر نجفیان در تهران تعطیل است.

بیماری Zika زنگ خطر جدید

عناوین مقالات پوست
آبله مرغان/زنا

بیماری به شدت واگیرداری است که معمولا در 2 تا 6 سالگی کودکان را مبتلا می کند. انتقال آن از راه تنفسی و توسط قطرات ریز است دوره کمون آن 11 تا 21 روز است. مدت واگیردار بودن آن از دو روز قبل از بروز بیماری تا افتادن آخرین دلمه های پوستی می باشد. در طول این مدت باید طفل از رفتن به مدرسه و کودکستان معاف باشد. در بالغین بیماری سیر سنگینی دارد. علائم آن عبارتند از ماکول، باپول و وزیکول که ابتدا مایع شفاف و سپس چرکی دارد و بعدا خشکیده و تبدیل به دلمه می گردد. در آن واحد تمام این مراحل را در پوست شخص می توان دید. همزمان با ضایعات پوستی ممکن است زخم های سطحی با حاشیه قرمز در دهان و کام سخت و مخاط گونه ها و گاهی مخاط واژن و بالاخره به ندرت در چشم موجود باشد از عوارض آن پنومونی واریسلایی است که با عکس برداری از سینه مشخص می شود. برای پیش گیری واکسن دارد که به خصوص در افراد مبتلا به سرطان و یا نقص ایمنی باید تجویز شود و اما در موارد اورژانس مثل خانم بارداری که قبلا مبتلا نشده باشد ( سرونگاتیو) و افراد دارای نقص ایمنی مانند ایدز و افراد تحت شیمی درمانی باید در عرض 96 ساعت VZV Hyperimun Globulinداخل وریدی تجویز شود. احتمال آمبریوپاتی یعنی نقص جنینی در سه ماهه اول بارداری در مادر سرونگاتیو وجود دارد. جنین دچار هیدروسفالی، آب مروارید و کوریوتینیت می گردد. دریچه های مبتلا به لنفوم و لوسمی آبله مرغان خطر مرگ دارد.

زنا/Herpes Zoster

زنا در اثر تجدید فعالیت VZV ویروس در بدن خود شخص ایجاد می گردد. دوره کمون آن یعنی از زمان فعال شدن ویروس تا پیدایش بثورات 7 تا 14 روزاست. زنا بیشتر در افراد مسن و یا نقص ایمنی پیش می آید. بیشترین محل آن در تنه T3 و در گردن c3 و در صورت عصب 5 می باشد در نتیجه اشکال گردنی و تراسیک و لومبوساکرال فراوان است.

در مسیر عصب ابتدا سوزش و درد و سپس قرمزی و بعد پاپول و وزیکول به صورت گروهی و تبخال مانند عارض می گردد. زنا ممکن است اشکال مختلف داشته باشد گاهی به جای یک سگمان چند سگمان مجاور، قرینه یادوررا می گیرد و گاهی ممکن است ژنرالیزه باشد گاهی تاول های خونی هستند و گاهی تاول های خونی دچار گانگرن می گردند. زونای چشمی در اثر ابتلای عصب پنجم می باشد. شاخه سوپرا اوربیتال و سوپراترو کلئار پیشانی و شاخه Nasociliar چشک و بینی را گرفتار می کند. گرفتاری چشم یعنی ملتهمه و قرینه می تواند موجب تاری دید گردد. گرفتاری چشم یعنی ملتهمه و قرینه می تواند موجب تاری دید گردد. گرفتاری شاخه دوم و سوم عصب 5 مخاط دهان را مبتلا می کند و تاولهای زنای گوشی در اثر گرفتاری شاخه دوم گردنی است و گرفتاری عصب شنوایی و عصب صورتی ( سندرم رامسی هانت) می تواند کری و فلج صورت، صدای گوش و اختلال تعادل تولید نماید. نکته مهم دور بودن افراد مبتلا به زنا از خانم های حامله است.

منونوکلئوز عفونی

از بیماریهای عفونی بثوری دیگر یکی منونوکلئوز عفونی است که چون بیشتر با بوسیدن منتقل می شود آن را بیماری بوسه هم می نامند. در این بیماری علاوه بر گلو درد و تب و بزرگی غدد لنفاوی در 10 درصد موارد بثورات جلدی منتشر سرخکی شکل و یا مخملکی شکل داریم. خصوصیت دیگر این بیماری این است وقتی به آنها اشتباها آمپی سیلین داده شود 8 تا 10 روز بعد در بیشتر از 90 درصد موارد دچار بثورات پوستی سرخکی شکل می شود. نکته مهم آن است که این افراد به آمپی سیلین حساسیت ندارند و تجویز آن در آینده بای آنها مجاز است. علامت دیگر بزرگی طحال است و یا ضربه به این ناحیه بر حذر بود. علامت دیگر ممکن است گرفتاری کبد به صورت بزرگ شدن آن همراه با افزایش آنزیمهای کبدی باشد. گرفتاری کبد اگر عامل مولد بیماری CMV باشد بیشتر است تا EBV، علامت دیگر لکوسیتوز بین 10 تا 40 هزار با Dif حاوی منوسیت های آتیپیک فراوان است. علامت دیگر گاهی پتشی در لثه هاست که ممکن است شخص را به فکر لوسمی حاد بیندازد. تشخیص آن با تست Paul Bunnel و تست های سرمی دیگر است.